93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

Secretaria

08:00 - 18:00

de dilluns a divendres

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

Secretaria

08:00 - 18:00

de dilluns a divendres

FEM Actualitat

FEM 160 ANYS EDUCANT EN I PER A LA LLIBERTAT!

Aquest any 2020 es commemoren els 160 anys de presència mercedària. El dia 21 de novembre de 1860, les Religioses Mercedàries van començar la seva missió educativa i alliberadora amb la inauguració del seu primer Col·legi a la vila de Sant Gervasi de Cassoles, encara llavors un municipi independent de Barcelona.

Transcorregut aquest temps, els fruits de la inspiració de Lutgarda Mas i Mateu, la fundadora de l’Institut, es fan presents a Catalunya amb el nostre Col·legi a Sant Feliu de Llobregat amb 142 anys d’història i Martorell amb 159 anys, i a la resta de l’Estat, amb els centres educatius de Saragossa i Santander.

Des del 1926, aquesta presència s’ha anat estenent a la resta del món, amb la presència i testimoni de religioses mercedàries al continent americà, concretament al Perú, Equador, Veneçuela, Colòmbia i Guatemala; al continent africà, Angola, Moçambic i Kènia i, últimament, al continent asiàtic, a Filipines.

Les religioses dediquen les seves vides a l’alliberació de les persones i les seves captivitats, des de la Misericòrdia i la Pastoral  Missionera; treballen  per ajudar la promoció de la dona, des de les presons, des de les Escoles Mercedàries, des de la Pastoral Missionera i des del Laïcat Mercedari.

Per això, com a centre educatiu mercedari, es vol compartir i fer extensible a tota la comunitat educativa la celebració d’aquesta efemèride i del servei que l’orde mercedària ofereix a la societat i al món: educar en i per a la llibertat.

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè ( FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat,   fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.