Poemes i roses

El projecte


QUÈ HAN DIT ELS POETES DE SANT FELIU SOBRE LES ROSES? Amb aquest títol es presenta el projecte de treball dut a terme en el marc de l’assignatura optativa de tercer d’ESO, Sant Feliu de Llobregat a través dels documents d’Arxiu, que s’imparteix al Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta activitat ha estat possible per la implicació de les entitats següents:

Els alumnes presenten el patrimoni roserista de Sant Feliu de Llobregat, signe d’identitat de la ciutat, amb la participació i col·laboració de les entitats anteriors.
El resultat del projecte educatiu fa que per les festes de Sant Jordi d’aquest any 2017 i l’Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat, es doni a conèixer a la ciutadania a través de vuit plafons situats per tota la ciutat de poemes de roses fets per poetes locals, majoritàriament inèdits i il·lustrats amb fotografies de roses aconseguides amb el suport de les entitats anteriors i la seva difusió entre la ciutadania.
Per l’Exposició Nacional de Roses el projecte culminarà amb la recitació dels poemes localitzats i seleccionats pels alumnes.

Cartells poesies 2018

El projecte al curs 2018-2019

Des del projecte CIM de 3r d'ESO els alumnes han escollit un seguit de poesies d'autors locals entorn la temàtica de la rosa. Com des de fa tres anys s'ha comptat amb el suport i col·laboració de l'Associació Amics de les Roses, l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Aquest curs s'ha incorporat al projecte altres elements. El primer ha servit per a commemorar com a centre l'Any Teresa Pamies, fer recordatori dels 40 anys que el poeta Sr. Agustí Vilar va obtenir el Premi Martí Dot i homenatjar a alguns dels seus impulsors: la Sra. Joana Raspall, la Sra. Matilde Bertran a través d'un poema dedicat a ella per la Sra. Ramona Pons i el Sr. Jaume Bosch. Tampoc han faltat poemes de Martí Dot i altres autors locals que elogien a Sant Feliu de Llobregat com a ciutat de les roses.

Cartells poesies 2019

Autors

Col·legi Mare de Déu de la Mercè

  • C/Verge de la Mercè, 16
    08980 Sant Feliu de Llobregrat
  • 93 666 10 79
  • secretaria@santfeliu.femlamerce.cat

Colegio Mercedes Santander


Ntra Sra. de la Merced Zaragoza


La Mercè Martorell


Ens podeu trobar a: